Author Topic: Stuck in overly high resolution settings  (Read 24481 times)

epeli

  • Wiki Administrator
  • Godman
  • ***
  • Posts: 2122
  • Karma: +249/-4
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #15 on: January 11, 2021, 11:44:37 am »
Thank you very much, I found the Config file and deleted it, but when I start the game, it's still in the overly large resolution.

How big of a resolution are we talking about? Without the config it should start in a 1024x768 window. Is the resolution of your display bigger than that? Some small laptops have 1024x600 widescreens.
[[Underrail Wiki]] // character builder and other Underrail utilities: underrail.info (thread)

Supergabry

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #16 on: January 11, 2021, 01:17:02 pm »
My laptop is 1920x1080, I selected one above.

Supergabry

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #17 on: January 15, 2021, 08:05:22 pm »
I still haven't figured out a solution.

RikiGuitarist

  • Noob
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #18 on: April 04, 2021, 02:15:55 pm »
I'm having this exact same issue.

My desktop resolution is 3000x2000

Deleting the config.dat in the UnderRail folder does not reset the game's video settings to their defaults. It remains the same as what I set the as, and it creates a new config.dat file with those old settings.

Technovore

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #19 on: May 02, 2021, 05:30:37 am »
I am completely unable to play the game because of this.
Deleting the .dat file does nothing.
I tried looking into ways to force the game to launch in a specific resolution, none worked.
I deleted and reinstalled the game, didn't work.
I just want to play  the game, but I can't even start a playthrough, as the box to start a new game is off the side of the screen.

Technovore

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Stuck in overly high resolution settings
« Reply #20 on: May 02, 2021, 03:55:35 pm »
I am completely unable to play the game because of this.
Deleting the .dat file does nothing.
I tried looking into ways to force the game to launch in a specific resolution, none worked.
I deleted and reinstalled the game, didn't work.
I just want to play  the game, but I can't even start a playthrough, as the box to start a new game is off the side of the screen.
I fixed it, I had to turn off gog galaxy sync, and that allowed me to delete config.dat and start the game with default settings